1. Home Brother
  2. O tvrtki Brother
  3. Okoliš i održivost
  4. Vodeće recikliranje tonera na tržištu

Održivost nam je važna:

Shvaćamo da je održivost važna, zbog čega je smanjenje našeg utjecaja na planet uvijek bio temeljni dio onoga što radimo; stoga smo formirali globalni tim koji, uz vašu pomoć, može to ostvariti. Od razvoja dugotrajnih, izdrživih proizvoda do etičke prerade ili recikliranja 100 % Brother tonera koje nam šaljete, naš „zeleni tim” pomaže nam postati održiviji gotovo dva desetljeća. 

Ali želimo stvoriti još veći utjecaj, a s vama na našoj strani to možemo. Naš zavjet je jednostavan. Pošaljite nam svoje iskorištene tonere i pobrinut ćemo se da ih 100% preradimo ili recikliramo do najviše kvalitete. Na taj način, zajedno možemo nastaviti težiti održivijoj, ugljično neutralnoj budućnosti. 

Hvala vam što ste na našoj strani. 

Naša dosadašnja priča:

Slika recikliranja s tri strelice ispod kojih je ljubičastom ispisano 40.000.000

Prerađeni ili reciklirani toneri

U prosjeku svake godine ponovno proizvedemo ili recikliramo 3 milijuna tonera, što je dovoljno da napunimo 4 olimpijska bazena.

Ljubičasti krug s riječima CO2  sa strelicama koje pokazuju na stablo

Ugljično neutralni procesi

Preradom 86% naših tonera svake godine uštedimo oko 5300 tona CO2 – što je jednako uklanjanju 1150 automobila s cesta.

Napis 0% na ljubičastoj kanti za smeće

Nulti otpad na odlagalištu

Naši europski pogoni za recikliranje primaju akreditaciju nultog otpada na odlagalištu od 2013. godine, sprječavajući da 1500 tona materijala svake godine završi na odlagalištu.

Besplatno reciklirajte svoje tonere

Naša povijest prerade:

18 godina prerade i brojanja

Prikupljamo iskorištene tonere gotovo 20 godina, što je jedan od najstarijih programa prerade u Europi koji se kontinuirano razvija.

Od otvaranja našeg prvog namjenskog pogona za preradu u 2008. godini do dva europska koja su akreditirana kao ugljično neutralna u 2021. – putovanje na koje smo nevjerojatno ponosni.

Ovo je naša povijest prerade do danas!

Naš proces prerade:

Ljubičasti krug s napisom 14% recikliranog, bez otpada, 86% ponovnog korištenja i 100% performansi s Brother tonerom

Zatvoreni krug

Brother već nekoliko godina provodi kružno gospodarstvo za prikupljanje tonera. Naš proces zatvorenog kruga znači da skupljamo otpadne tonere i preradimo ih ili recikliramo u nove, pri tom ništa ne ide na odlagalište.

 

Naši toneri prolaze kroz potpuno kružni proces, a naša plastika ne sadrži opasne aditive, što znači da se mogu uvijek iznova reciklirati.

 

Ovaj nam pristup omogućuje preradu ili recikliranje 100% svih vraćenih Brother tonera.

Naš vodeći proces prerade

Kada nam vratite toner, on prolazi postupak prerade u 150 koraka kako bismo osigurali da je svaki prerađeni toner iste kvalitete kao i novi. Sve što ne možemo preraditi zbog oštećenja ili istrošenosti, reciklirano je 100 %.

Vrlo inovativan proces nam omogućuje preradu 86 % tonera koje nam Brotherovi kupci vrate. To znači da možemo uzeti iskorišteni toner. Rastaviti ga. Zamijeniti sve istrošene dijelove. Očistiti ga. Ponovno sastaviti. I poslati ga našim kupcima – iste kvalitete kao novi.

Ovaj se proces može ponavljati uvijek iznova, dajući vam proizvode najviše kvalitete s najmanjim mogućim utjecajem na naš planet.

Fotografija iz zraka tvornice za recikliranje

Zauzimanje za zdraviji planet

U Ujedinjenom Kraljevstvu i Slovačkoj izgradili smo vlastite namjenske Brother tvornice kako bismo mogli preuzeti potpunu kontrolu nad preradom i recikliranjem tonera koje nam šalju kupci iz cijele Europe.

Obje su tvornice akreditirane kao ugljično neutralne i rade na zelenu energiju koju proizvode solarne ploče i geotermalni sustavi grijanja – što je pothvat kojeg je naš tim iznimno teško postigao. I želimo ići još dalje.

Zbog toga naš „zeleni tim” diljem Europe neumorno radi na stalnom poboljšanju našeg pristupa preradi, osiguravajući da je maksimalno energetski učinkovit i ekološki prihvatljiv.

Two people holding boxes and a toner cartridge in the middle

Učinimo to zajedno

 

Recikliranje s Brotherom jednostavno je i potpuno besplatno. Sve što trebate učiniti je poslati nam svoje prazne tonere putem jednog od naših načina povrata, a mi ćemo se pobrinuti za ostalo. Trenutno recikliramo oko 3 milijuna tonera godišnje, ali želimo učiniti još više.

 

Zajedno, uz vašu podršku, možemo nastaviti izradom održivih proizvoda, istovremeno štiteći planet i smanjujući naš utjecaj na njega.

 

Reciklirajte svoj Brother potrošni materijal

Red vjetroturbina na zelenom brdu s plavim nebom i oblacima

65 % manje emisija do 2030

Smatramo da je održivost više od recikliranja i odgovornog poslovanja - to je prilika za podršku zajednicama kojih smo dio i za pozitivan utjecaj na svijet.

 

Okoliš i održivost

Riječi Cool Earth ispisane bijelom bojom, s dvije crvene papige i prašumom u pozadini

Kako pomažu kupci Brother proizvoda

Od 2009. godine doniramo Cool Earthu kroz program recikliranja koji podržava neka od najugroženijih staništa diljem svijeta. Ovo su neki od nedavnih projekata koje ste nam pomogli podržati.

 

Otkrijte naše inicijative s Cool Earthom