1. Home Brother
  2. Programi recikliranja

Recikliranje s Brotherom

Surađujemo s vama u stvaranju boljeg okoliša.

 

 

 

Recikliranje u tvrtki Brother jednostavno je i besplatno

 

Pogledajte naš videozapis kako biste saznali više o recikliranju pomoću Brothera ili jednostavno pratite gore navedene veze i preuzmite svoju naljepnicu za povrat još danas. 

Hvala vam što ste nam pomažete podržavati naš planet. 

Ponestaje li vam potrošnog materijala?

Brother printer with paper exiting the machine

Recikliranje pisača

Potičemo kupce da recikliraju sve korištene pisače i baterije u lokalnom reciklažnom objektu.

Reciklirajte s Brotherom

Često postavljana pitanja

Možda ćete primijetiti da na našem letku (koji se nalazi u kutiji s tonerom) ili na naljepnici za besplatno slanje, nudimo obrazac za carinsku deklaraciju. To vrijedi samo za Veliku Britaniju, Švicarsku i Norvešku. Ako imate bilo kakvih pitanja, kontaktirajte nas na recycle@brother.eu
Nažalost, ne prihvaćamo prazne tonere koji nisu originalni Brother toneri. Preporučujemo da te tonere vratite njihovom proizvođaču. Zbog nepoznatog sastava tonera drugih proizvođača, možemo samo preraditi originalni Brother potrošni materijal.
Imamo vlastite namjenske programe za recikliranje i ponovnu proizvodnju praznih Brother tonera. Vraćanje u Brother znači da možemo osigurati odgovorno postupanje s vašim tonerima i jamčiti da ništa ne završi na odlagalištu.
Možete koristiti istu naljepnicu za besplatno slanje kao i za tonere, koju možete preuzeti s naše web stranice. Samo pričvrstite naljepnicu na kutiju (koristite kutiju i pakiranje od nove jedinice bubnja) i odnesite u poštanski ured.
Brother strojevi prikupljaju se i recikliraju u skladu s europskim zakonodavstvom, Direktivom o otpadnoj električnoj i elektroničkoj opremi (OEEO). Postoji nekoliko načina na koje možete reciklirati svoj stari pisač, od lokalnih centara za recikliranje do prodavača od kojeg ste ga kupili, pa čak i putem programa prikupljanja kućnog otpada za recikliranje. Za više informacija posjetite https://www.brother.hr/recycling/printer-recycling
Vaš toner vratit će se u jedan od naših akreditiranih europskih reciklažnih objekata (smještenih u Sjevernom Walesu i Slovačkoj) u kojima će se reciklirati ili ponovno proizvesti (ponovna uporaba svih dijelova za izradu novih proizvoda). Sve što se ne može ponovno proizvesti reciklira se, što pridonosi održivom kružnom gospodarstvu. Izdržljive komponente vraćenih tonera obnavljaju se i koriste u novom toneru, čime se čuvaju resursi i smanjuje utjecaj na okoliš i količina CO2.
Najstariji smo komercijalni partner organizacije Cool Earth, još od 2009. godine. Kao dio toga, podržavamo njihov projekt zaštite amazonske prašume. Posjetite naš profil na coolearth.org kako biste vidjeli kako, u zamjenu za recikliranje spremnika tinte i tonera, sponzoriramo zaštitu peruanske prašume. Cool Earth pruža stalnu zaštitu prašuma zajednice Ashaninka od ilegalne drvosječe, omogućujući im da odgovorno beru proizvode kao što su orašasti plodovi, kava i kakao.
Ne, povratnica za pošiljku potrebna je samo za pošiljke preko 20 kg.