1. Home Brother
  2. O tvrtki Brother
  3. Povijest tvrtke Brother
Prvobitno osnovana prije 100 godina u japanskome gradu Nagoji, grupa Brother ima bogatu povijest poslovanja u Europi koja seže 50 godina unatrag.

Grupa Brother isporučuje proizvode i pruža usluge korisnicima širom svijeta.

Brother, zastupništvo za Sloveniju, Hrvatsku i BiH, posluje od 2008. i član je globalne grupe Brother. Pruža usluge prodaje/marketinga i skladištenja te podršku nakon kupovine iz svojih poslovnih prostora, radeći sa svim proizvodima grupe Brother, osim sa šivaćim strojevima i mašinskim alatima.

Proizvodna linija danas se sastoji od informacijske i komunikacijske opreme, kao što su pisači, višenamjenski uređaji, skeneri i pisači za naljepnice te originalni potrošni materijal i dodatna oprema grupe Brother.

Europska vizija 21 obvezuje grupe Brother da se trudi postati jedinstvena organizacija svjetske klase na području prodaje i marketinga koja plasira na tržište jedinstvene proizvode te u svakodnevnom poslovanju dokazuje da je „Na vašoj strani”.
Europska ekonomska zajednica nastala je samo godinu prije nego su Francuska, Njemačka, Italija, Belgija, Nizozemska i Luksemburg potpisali Rimski ugovor. Prepoznavanje i reakcija na ovo predstavljali su važan korak za razvoj i rast grupe Brother.

.
Tvornica šivaćih strojeva Jones afirmirala se kao glavna britanska marka, međutim nedostajala su joj ulaganja i razvoj. Ovo je pripajanje Brotheru omogućilo brzi napredak u Ujedinjenom Kraljevstvu. 
Zahvaljujući proizvodu kojeg je dizajnirao CDCC i koji je izrađen u Brotherovim tvornicama, Brother je odlučio proširiti asortiman svojih proizvoda ponudom uredske tehnologije. Ovaj se korak pokazao ključnim u razvoju Brothera kakvog poznajemo danas.
Nakon odluke o proširenju asortimana, elektronske pisaće mašine Brother brzo su bile prihvaćene širom svijeta te su doprinijele velikom napretku i priznanju tvrtke kao ozbiljne konkurencije na području uredske tehnologije.
Laserski ispis postao je važna tehnologija ispisa, a Brother je razvio vlastite vrlo brze proizvode za uredsko tržište. Danas je vrhunski proizvođač te vrste proizvoda. 
Dokazujući da ima sposobnost za prave inovacije, Brother je plasirao novu tehnologiju za izradu naljepnica koja se temelji na originalnom konceptu. Zahvaljujući ovoj početnoj inovaciji nastao je cjelokupan sustav uređaja za izradu jednih od najpostojanijih naljepnica na svijetu.
Nastavljajući svoju liniju vodećih svjetskih tehnologija, Brother je napravio značajan iskorak u spajanju više funkcija u jednom uređaju izradom vlastitog laserskog višenamjenskog uređaja, time što su laserskom pisaču bile dodane funkcije skeniranja, faksiranja i telefoniranja te mnoge druge. Ovaj je proizvod postavio novi standard Brotherovim konkurentima i rezultirao sasvim novom kategorijom proizvoda.
Brother je uspjeh laserskog višenamjenskog uređaja adaptirao na tehnologiju tintnih pisača i tako su nastali manji, tiši, živopisniji ali podjednako funkcionalni uređaji. 
Ovaj je minijaturni proizvod bio (i ostao) jedini svoje vrste na svijetu koji je toliko mali, a s toliko značajki. Sada predstavlja sredstvo za ispisivanje mnogim velikim tvrtkama i organizacijama kojima je mobilnost neophodna.
Važno otkriće 21. stoljeća temelji na postojećoj tehnologiji naljepnica Brother - uređaj RL-700S dopunjava ponudu naljepnica s oznakama za radiofrekventnu identifikaciju. Ova tehnologija koja obično košta na tisuće eura sada se može realizirati uz puno manje troškove zahvaljujući tehnološkom napredku Brothera.