1. Home Brother
  2. Potrošni materijal
  3. Brotherovo podizanje svijesti o borbi protiv krivotvorina
Brother toner na proizvodnoj liniji s muškarcem u pozadini

Što su krivotvoreni spremnici tinte i toneri?

‌Radi se o kopijama ili imitacijama tinti i tonera koji se ilegalno proizvode i prodaju pod zaštitnim znakom Brother. Ne samo da krše Brotherov zaštitni znak i prava intelektualnog vlasništva, već također nisu prošli rigorozna testiranja utjecaja na zdravlje, sigurnosti, kvalitete i usklađenosti s okolišem koje provodi Brother.

Gdje se prodaju krivotvoreni spremnici tinte i toneri?

Krivotvorine se najčešće prodaju na internetu. Ta se mjesta često pojavljuju u internetskim pretragama za tinte i tonere za pisače, reklamirajući jeftine ili snižene proizvode Brother, pa čak i koristeći zaštitni znak Brother u web adresi.

Krivotvoreni spremnici tinte i toneri također se mogu pojaviti na popularnim aukcijskim i oglasnim stranicama.

Kupujte originalne Brother tonere

Imaging Supplies Coalition (ISC) procjenjuje da krivotvoreni proizvodi koštaju industriju više od 3 milijarde dolara godišnje na globalnoj razini.

Izvor: isc-inc.org 

Opasnosti korištenja krivotvorenih tinti i tonera

  • Nepouzdanost – mogu biti nepouzdani jer se ne pridržavaju istih visokih standarda ili se ne podvrgavaju istim rigoroznim testiranjima kao originalni Brother spremnici tinte i toneri.
  • Opasnost – vjerojatnije je da će se krivotvorine pokvariti i procuriti, što može oštetiti vaš pisač i ispustiti štetne čestice u atmosferu.
  • Loša kvaliteta – lošiji ispis spremnika tinte i tonera koje Brother nije stručno dizajnirao i testirao kako bi se dobio najkvalitetniji ispis.
  • Ilegalnost – kupnjom krivotvorina podržavate ilegalni organizirani kriminal.
  • Veća vjerojatnost da će završiti na odlagalištu – općenito manje ispisuju i nisu toliko izdržljivi, što znači da mogu prije završiti na odlagalištu.

Kada su kvaliteta i pouzdanost važni

Kako Brother štiti svoje klijente od krivotvorenih spremnika tinte i tonera?

U Brotheru krivotvorenje shvaćamo vrlo ozbiljno. Kako bismo zaštitili naš brand i naše kupce, blisko surađujemo s našim partnerima, uključujući Amazon, i predani smo otkrivanju krivotvorina na i izvan mreže. Brojke u nastavku pokazuju mjere koje smo poduzeli protiv krivotvorenih dobavljača kako bismo zaštitili svoje kupce.

Izvor: Corsearch Brand Protection Report for Europe, rujan 2018. - Srpanj 2023.

Zelena ikona košarice

Prijavljeni oglasi

Prijavili smo 296.135 internetskih oglasa za proizvode kod 8621 prodavača, na 38 prodajnih mjesta i 23 teritorija za kršenje zaštitnih znakova odnosno autorskih prava ili obmanjujuće informacije kao što su nenavođenje kompatibilnosti.

Zelena ikona web stranice s bijelom kvačicom u zelenom krugu ispred

Uklonjeni ili ispravljeni oglasi

Riješili smo 223.639 oglasa proizvoda tako što su bili uklonjeni s weba ili su bile ispravljene obmanjujuće informacije prikazane u njima.

Zelena web ikona globusa sa strelicom koja pokazuje iznad njega

Prijavljene web-stranice

Prijavili smo 375 web-stranica zbog obmane, prijevare, krađe identiteta ili kršenje autorskih prava. 117 web-stranica udovoljilo je zahtjevima, pri čemu su neke uklonile proizvode s weba, a druge sadržaj koji krši autorska prava. 

Kako provjeriti jesu li spremnici tinte i toneri originalni

Vrlo je lako provjeriti jesu li vaši spremnici tinte i toneri originalni Brother proizvodi.

Jednostavno potražite Brother hologram koji se nalazi na svakom originalnom Brother spremniku tinte i toneru i provjerite prikazuje li različite brojeve prilikom okretanja s jedne strane na drugu te gore i dolje.

Ako sumnjate da vaš proizvod nije Brother original, njegovu autentičnost možete provjeriti posjetom našoj web-stranici za provjeru autentičnosti i upisivanjem jedinstvenog identifikacijskog broja spremnika tinte ili tonera koji se nalazi iznad holograma.

Provjerite originalnost tonera

3 crno-narančasta Brother tonera u nizu


Više načina za uočavanje krivotvorina

Krivotvoreni spremnici tinte i toneri često izgledaju kao originalni Brother proizvodi zbog detaljne replikacije pakiranja, ali postoje načini da uočite krivotvorine. 

Osim provjere holograma, provjerite ima li pakiranje sigurnosnu naljepnicu i nije li ta neovlašteno mijenjana. Pripazite na pravopisne pogreške ili pakiranje loše kvalitete koje ne odgovara Brother logotipu i bojama te na velike popuste, od vrlo visokih do niskih cijena. Ako je cijena predobra da bi bila istinita, vjerojatno jest. 

Uvijek kupujte originale Najboljinačin kako biste bili sigurni da dobivate Brother proizvode koje trebate je kupnja od jednog od naših ovlaštenih Brother prodavača ili izravno od nas.

Provjerite originalnost

Recikliranje s Brotherom

Za svaki originalni Brother spremnik tinte i toner koji kupite nudimo besplatnu shemu recikliranja.

Jednostavno nam besplatno pošaljite spremnike tinte i tonere, a mi ćemo ih reciklirati ili preraditi u nove, osiguravajući da ništa ne ode na odlagalište.

To je Brother obećanje koje nije zajamčeno kada kupujete krivotvorene spremnike tinte i tonere.

Besplatno reciklirajte

 

Jednostavni načini upravljanja Brother spremnicima tinte i tonerima

Paket Brother spremnika tinte i tonera na stolu

Brother potrošni materijal

Pretražite sav potrošni materijal za svoje Brother proizvode. Od originalnih tinti i tonera do traka i naljepnica za Brother pisače naljepnica.

Pretražite potrošni materijal

Ruka koja drži mobilni telefon s ikonama na ekranu te pisač i prijenosno računalo na stolu u pozadini

Brother Mobile Connect

Ispisujte s bilo kojeg mjesta, upravljajte potrošnim materijalom i kontrolirajte pisač pomoću aplikacije Brother Mobile Connect. Uključite obavijesti kako biste dobili popuste.

Brother Mobile Connect