1. Home Brother
  2. Potrošni materijal
  3. Borba protiv krivotvorina

Što znači krivotvoreni potrošni materijal?


Baš kao i u svakoj drugoj industriji gdje je u pitanju kvaliteta su na meti krivotvoritelja tinte i toneri. Ti loše izrađeni ulošci su na izgled kao originalni i zakonsko prodavani pod imenom marke kako bih vas prevarili.

Provjera originalnosti uloška

Kupujte kod jednog od naših ovlaštenih distributera ili izravno kod nas kako biste bili sigurni da ste dobili originalne i kvalitetne proizvode tvrtke Brother koji su vam potrebni. Ako sumnjate da je uložak tvrtke Brother krivotvoren, prvo provjerite imaju li uložak i ambalaža holografsku sigurnosnu oznaku ili kontaktirajte s nama. Rado ćemo vam pomoći.

 

Gdje se prodaju krivotvoreni ulošci?

Krivotvoreni ulošci uglavnom se prodaju putem interneta. Takve se stranice često pojavljuju na internetskoj tražilici kada tražite tintu i toner za pisač, a na njima se oglašavaju jeftini proizvodi tvrtke Brother ili oni čija je cijena snižena. Možda čak koriste naziv marke Brother na svojim mrežnim adresama. Oglasi s krivotvorinama također se mogu pojavljivati na popularnim stranicama s dražbama i klasificiranim oglasima.

 

Do kojih problema može doći upotrebom krivotvorina?

Kvaliteta krivotvorene tinte i krivotvorenog tonera očekivano je vrlo loša. Naime, budući da ovi ulošci često procure, mogu prouzročiti nepopravljivu štetu na uređaju. Krivotvoreni ulošci mogu biti štetni i za okoliš. Proizvodnja je složen postupak u kojem se upotrebljavaju tvari koje mogu biti štetne ako se njima ne rukuje pažljivo. Dok tvrtka Brother štiti planet svojom predanošću inicijativi Okoliš i održivost i industrijskim normama, poput Blue Angel, krivotvoritelji su beskrupulozne osobe koje djeluju van zakonskih propisa.

Kako biste provjerili da li je vaš proizvod originalan, slijedite ove jednostavne korake

Provjerite sigurnosnu naljepnicu na toneru ili spremniku tinte i bubnju. Pođite na www.brother.com/id i provjerite da li se hologram sklada s prikazanim i unesite ID s ambalaže.

 

Ili upotrijebite vaš pametan telefon

1. Preuzmite kodu s podacima aplikacije čitača (samo QR aplikacija čitača možda neće djelovati)

2. Otvorite aplikaciju čitača, skenirajte kodu s podacima i unesite stranicu za verifikaciju

3. ID će biti automatski provjerena i ako je proizvod originalan, pojavit će se zelena kvačica

4. Za daljnu verifikaciju provjerite da li se hologram sklada s hologramom na verifikacijskoj stranici

5. Ako čitač kode ne radi, unesite stranicu ručno na www.brother.com/id