1. Home Brother
  2. Savjeti za kućni ured

Potražite odgovarajuću opremu za kućni ured

Maksimalno iskoristite kućni ured

Rad od kuće omogućuje fleksibilnost i neovisnost, ali vas može staviti i pred određene izazove. Dok radite na daljinu, dolazi do ometanja sa strane ostalih članova kućanstva, problema u komunikaciji s suradnicima i problema u održavanju ravnoteže između radnog i privatnog života, što može dovesti do smanjenja vaše produktivnosti i koncentracije. Uz dobro osmišljeno organiziranje kućnog ureda i raspored, možete učinkovito raditi i od kuće. Brother ostaje "Na vašoj strani", pa je sastavio kratki vodič za postavljanje kućnog ureda i održavanje produktivnosti.

Picture of woman putting a labelled file on a bookcase

1. Kako postaviti kućni ured?

Prije postavljanja kućnog ureda, morate razmotriti dvije stvari:

  • Gdje će se u vašem domu nalaziti radni prostor? U kućnom uredu ćete provesti više od sedam sati, stoga dobro razmislite o namještaju i opremi koji su vam potrebni.
  • Koji resursi su vam potrebni za rad? Prije odluke što kupiti, razmislite o važnim stvarima poput postojeće opreme i budžeta.

žena zu žutoj majici okrenuta leđima piše na računalo u bijelom uredu i žutom biciklom

2. Kako posao od kuće učiniti ugodnim

Kućni ured mora biti i funkcionalan i udoban. Osigurajte ergonomsku opremu i odgovarajuće radne navike koje će vas podržati za vrijeme rada.

  • Ergonomska stolica, stalak za noge i stol na pravoj visini važni su ne samo za vaše zdravlje, već i za vašu produktivnost.
  • Dobro postavljeni miš i tipkovnica te podešavanje zaslona visini očiju pomoći će vam da se fokusirate i održite učinkovitost tijekom rada.

pisanje u bilježnicu na stolu s vidljivim mobilnim telefonom

3. Kako raditi što efikasnije

Rad od kuće zahtijeva nekoliko dodatne discipline i strpljenja u početku. Nastojte se držati svoje radne rutine koliko god je to moguće.

  • Planiranje radnog vremena i odmora: ustanite i započnite radom kao i prije te obavezno uključite redovne pauze za kavu i ručak u svoj radni dan.
  • Napravite popis zadataka za sve obaveze i prioritete i počistite radni stol na početku radnog dana. Pročitajte naše organizacijske savjete za više ideja.
  • Minimalizirajte ometanja dok radite, dok su pauze vrijeme za obitelj ili prijatelje

siva, zelena, ljubičasta, prozirna i ljubičasto prozirna fascikla s ružičastim naljepnicama

Pisači naljepnica za kućni ured

Organizirajte svoj dom i kućni ured – pogledajte Brother rješenja za označavanje ovdje.

Istražite pisače naljepnica
Regal za knjige s kutijama za pohranu, biljkom u teglici i japanskom mačkom sreće

Organizacijski savjeti

Dok pravite red za radnim stolom i održavate ravnotežu između radnog i privatnog života, pogledajte 5 važnih organizacijskih savjeta za dobro postavljanje kućnog ureda.

Saznajte više
Žena u plavoj bluzi sjedi za stolom kod kuće, punim kutija, i izrađuje rukotvorine

Centar za rukotvorine

Potaknite svoju kreativnost radeći od kuće s ponudom Brother rukotvorine.

Saznajte više
Ruka koja reže sliku psa iz Brother kreativnog centra

Kreativni centar

Kreativni centar Brother nudi besplatne igre, ispise listova s aktivnostima, bojanke, predloške rukotvorina i još mnogo toga kako bi vam pomogao da uravnotežite rad od kuće sa roditeljskim obvezama.

Saznajte više