Ruka koja stavlja spremnik s magenta tintom u Brother pisač pokraj spremnika s cijan, žutom i crnom tintom

Kako zamijeniti spremnik tinte u pisaču

Ako pisaču ponestane tinte ili tonera, morat ćete ga zamijeniti. Evo kako!

Svaki pisač treba tintu. Na najjednostavnijoj razini, spremnici mu pružaju tintu potrebnu za obavljanje njegovog zadatka. Tintni pisači raspršuju tintu iz spremnika mikroskopskim kapljicama na papir. Svaki put kada ispisujete, potroši se malo više tinte, ovisno o količini i vrsti ispisa, na kraju ćete ga morati zamijeniti, što može biti prilično često u užurbanom uredu ili manjoj tvrtki, a povremeno i kod kuće.  

Kako mogu zamijeniti spremnik tinte u pisaču Brother?

Ako nikada prije niste zamijenili spremnik tinte u svom kućnom ili uredskom pisaču, to se može činiti pomalo teško, međutim, ništa lakše ako slijedite ove jednostavne korake. Upute se temelje na zamijeni spremnika tinte na jednom od nagrađivanih Brother pisača, ali općenito, među proizvođačima valjaju ista pravila.

  1. Provjerite je li pisač uključen. Ako na zaslonu piše „nema tinte, umetnite spremnik”, vrijeme je da zamijenite spremnik tinte.
  2. Spremnici tinte obično su pohranjeni na desnoj strani pisača. Za početak otvorite prednji poklopac kako biste vidjeli gdje se nalaze. Trebalo bi ih biti četvero - cijan, magenta, žuta i crna. Na zaslonu prikazat će se ponestala boja. Svaki spremnik ima malu polugu na vrhu.
  3. Pritisnite polugu kako biste uklonili stari spremnik.
  4. Ako po prvi put instalirate spremnike, vaš pisač može imati i zeleni ili narančasti zaštitni dio u utoru za spremnik koji treba izvaditi, ali ne i baciti.
  5. Novi spremnici ponekad imaju plastični brojčanik koji treba okretati dok ne klikne i zaštitni pokrov koji biste trebali ukloniti. To se obično postiže okretanjem poluge i nježnim povlačenjem.
  6. Nakon što to učinite, umetnite novi ispremnik tinte u odgovarajući utor označen bojom u smjeru strelice na naljepnici.
  7. Nježno umetnite spremnik tako da sjedne na mjesto. Učinite to za onoliko spremnika koliko ih je potrebno zamijeniti.
  8. Zatvorite prednji poklopac.
  9. Pisaču će sada trebati nekoliko minuta da pripremi svoj sustav cijevi za tintu za ispis. Tijekom tog razdoblja držite ga uključenim.

Kako mogu zamijeniti toner u svom Brother pisaču?

Toneri dolaze u zapečaćenom pakiranju, koje je dizajnirano za njihovu zaštitu. Dok ih pohranjujete kod kuće ili u uredu, uvijek ih ostavite u pakiranju dok ne dođe vrijeme za umetanje. Otpakirani toner može se osušiti ako se ne koristi dulje vrijeme. Također se mora držati u vodoravnom položaju tijekom skladištenja i ne smije biti izložen ekstremnim temperaturama. Ako se pohrani pod kutom, može doći do pomicanja praha u njegovoj unutrašnjosti, pa tako i do problema s ispisom.

Nakon što ste spremni umetnuti toner, nježno ga izvadite iz pakiranja i izvucite plastični jezičak na kraju proizvoda u jednoj dugoj traci. Zatim pažljivo protresite toner s jedne strane na drugu kako biste ravnomjerno raspodijelili prah. Preporučujemo da to učinite iznad kakve podloge u slučaju prosipanja.

Otvorite prednji poklopac pisača.

Sada ste spremni staviti toner u bubanj. Dok neki laserski uređaji imaju ugrađene bubnjeve, Brotherovi imaju uklonjive jedinice bubnja koje se mogu zamijeniti kada je to potrebno. Umetnite toner u jedinicu bubnja. Trebao bi se zaključati na mjesto jednim klikom. Koronsku žicu unutar bubnja možete očistiti pomicanjem zelenog jezička na jedinici naprijed-natrag. Sada umetnite jedinicu bubnja s tonerom u pisač.

Zatvorite prednji poklopac pisača.

Što trebam učiniti ako imam tintu ili toner na rukama?

Ako iz spremnika curi tinta odnosno iz tonera prah i dođe u kontakt s rukama, odmah ih operite i ne dodirujte oči. Važno je izbjegavati pogrešno rukovanje kako bi se to sprječilo. Curenje je vjerojatnije kod spremnika tinte, što je jedan od razloga zašto za najveću kvalitetu i najbolje performanse uvijek preporučujemo kupnju Brother originalnog potrošnog materijala.

Kako provjeriti radi li se o krivotvorenom spremniku tinte?

Neovisna ispitivanja potrošača pokazala su da je kupnja lošijih alternativa lažna ekonomija. Krivotvorine koje se pretvaraju da su priznate marke također su ilegalne i opasne, loše kvalitete i mogu trajno oštetiti pisač. Kako bi zaštitili svoje potrošače, lideri u industriji kao što je Brother surađuju u borbi protiv krivotvorina. Obično ih možete prepoznati po lošoj kvaliteti, neslužbenoj ambalaži, kratkom vijeku trajanja, niskoj cijeni i upitnim prodajnim mjestima, ali su neki primjerci vrlo dobri, pa vrijedi provjeriti krivotvorine ako ste ikada u bilo kakvoj nedoumici.

Ako ste investirali u jedan od Brothevih nagrađivanih laserskih uređaja, željet ćete osigurati da nudi najbolje rezultate kupnjom originalnog Brother potrošnog materijala. Naši toneri provjereno su kvalitetniji, dugotrajniji i sigurniji od neoriginalnih alternativa. Također se mogu koristiti za smanjenje ugljičnog otiska i utjecaja na okoliš kroz našu shemu recikliranja. Ako s našim originalnim potrošnim materijalom postupate pažljivo, nagradit će vas visokokvalitetnim, brzim i troškovno učinkovitim ispisom.

Što trebam učiniti s praznim spremnicima tinte?

Zapamtite, prazni spremnici ne smiju se bacati, već se mogu reciklirati kako bi se smanjio utjecaj na okoliš. Brother upravlja brzim, jednostavnim i besplatnim programom povrata i ponovne proizvodnje za naše originalne spremnike tinte i tonere. Svaki dio preradimo u našem posebnom pogonu, stoga vraćanjem praznih štitite okoliš i pridonosite održivom kružnom gospodarstvu.

 

Više iz Upute: kategorija pisača

Možda će vam se sviđati i

Povratak na vrh