1. Home Brother
  2. Programi recikliranja
  3. Recikliranje spremnika tinte
Honduras-prašuma-spremnik-tinte-recikliranje

Recikliranje spremnika tinte

Hvala što ste se odlučili za recikliranje spremnika tinte Brother. Proces je brz, jednostavan i besplatan – samo slijedite upute u nastavku.

Recikliranjem pomažete očuvati okoliš i podržavate dobrotvornu organizaciju za očuvanje prašuma Cool Earth. Svaki dio vašeg korištenog spremnika tinte recikliramo u našem postrojenju za reciklažu. To znači da doprinosite kružnoj ekonomiji.

Ova je usluga besplatna samo za originalne spremnike tinte Brother.

Kako reciklirati prazne Brother spremnike tinte 

slika koja prikazuje 4 prazna Brother spremnika tinte pored Brother kuverte za recikliranje

Do 4 spremnika tinte

Besplatan povrat Brother spremnika tinte

  1. Ispunite obrazac kako biste naručili poštansku omotnicu za besplatan povrat s donje poveznice
  2. Prazne spremnike tinte stavite u omotnicu i zatvorite
  3. Pošaljite putem poštanskog sandučića ili odnesite u lokalni poštanski ured 

Ispunite obrazac
slika koja prikazuje do 20 praznih Brother spremnika tinte pored Brother kutije za recikliranje

Do 20 spremnika tinte

Besplatan povrat Brother spremnika tinte

  1. Ispunite obrazac kako biste naručili kutiju za besplatan povrat s donje poveznice
  2. Prazne spremnike tinte zapakirajte u kutiju
  3. Odnesite kutiju u lokalni poštanski ured 

Možete odabrati 1 ili 2 kutije. U svaku kutiju možete smjestiti do 20 spremnika.

Ispunite obrazac

Često postavljana pitanja

Brother radi na kružnom gospodarstvu. Vraćanjem spremnika tinte, tonera i kaseta za označavanje, u tvrtki Brother možemo preuzeti odgovornost za vlastite proizvode i ponovno ih preraditi ili reciklirati, sprječavajući da skupocjeni resursi završe na odlagalištu.

Jednostavno upotrijebite jednu od naših usluga recikliranja kako biste vratili spremnike tinte tvrtki Brother. Imamo 2 opcije, ovisno o tome koliko spremnika tinte imate:

  1. Ako imate do 4 spremnike tinte, zatražite jednu od naših poštanskih omotnica za besplatan povrat putem našeg online obrasca. Nakon popune, jednostavno pošaljite putem poštanskog sandučića ili odnesite u poštanski ured.
  2. Naručite kutiju za besplatan povrat prikladnu za oko 20 spremnika tinte i odnesite je u poštanski ured kada se napuni.
Naša web stranica nudi samo jednu omotnicu po zahtjevu, jer ne želimo da višak plastike završi na odlagalištu. U omotnicu za recikliranje stane oko 4 spremnika tinte. U međuvremenu, možete poslati e-mail na recycle@brother.eu kako biste zatražili više omotnica. Alternativno, možete koristiti našu web stranicu kako biste naručili kutiju za povrat više spremnika tinte. 
Kupci iz cijele Europe recikliraju svoje prazne spremnike tinte s Brotherom. Koristimo centralizirani sustav sa sjedištem u Nizozemskoj i paneuropsku poštansku mrežu. To znači da svi spremnici tinte dolaze u jednoj pošiljci, a ne u pojedinačnim paketima, što uvelike smanjuje emisije u transportu.
Da, nema potrebe da svoje omotnice za povrat spremika tinte nosite u poštanski ured. Jednostavno obavite putem lokalnog poštanskog sandučića!